Whiskey Blues
Reklam
Reklam
Lalekent li Olmak Bir Ayrıcalıktır. - 14 Nisan 2026, Salı Google+

2025 Yılı Olağan Genel Kurula Çağrı

2025 Yılı Olağan Genel Kurula Çağrı

LALEKENT SİTESİ BOZBÜK-MİLAS/MUĞLA ADI SOYADI             :

ADA/PARSEL :

Sitemiz 2025 yılı olağan genel kurul toplantısı 09/08/2025 cumartesi tarihinde saat 19.00 da sitemiz anfi tiyatrosunda yapılacaktır.

Bu toplantıda yasal çoğunluk sağlanamadığı takdirde 16/08/2025 cumartesi tarihinde aynı yer ve saate ikinci toplantı yapılacak olup, bu toplantıda katılım çoğunluğu aranmaksızın kararlar katılanların oyları ile alınacaktır.

Toplantıda yalnızca kat malikleri ve kat maliklerinin vekil tayin ettiği kişiler oy kullanacaklardır. Bizzat toplantıya katılamayacak maliklerimizin uygun gördükleri bir kişiyi vekil tayin etmeleri gerekmektedir.

Gündemimizin yoğunluğu ve gündem maddelerinin sitemiz ve maliklerimiz açısından önemi de göz önüne alınarak site sakinlerimizin gerekli duyarlılığı göstererek toplantıya bizzat katılmalarını veya vekil tayin ederek kendilerini toplantıda temsil ettirmeleri hususunu önemle dikkat ve ilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla

Lalekent Site Yönetimi

BaşkanÜyeÜye
Uğur ULAŞF. Zübeyde KOCAMANHalil Rifat TARHAN

EKLER

  1. Gündem
  2. Yönetim kurulu faaliyet raporu
  3. Denetim kurulu raporu

4-2024-2025 tahmini bütçe

  • Temsilci belgesi

GÜNDEM:

  1. Açılış, yoklama, saygı duruşu ve istiklal marşı okunması
    1. Divan kurulu başkan ve üyeleri seçimi, tutanakları imzalama yetkisinin verilmesi 3-01.07.2024 – 30.06.2025 dönemi yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması. 4-01.07.2024 – 30.06.2025 dönemi denetim kurulu raporunun okunması
  2. Yönetim ve denetim kurulları faaliyetleri ve raporları üzerine görüşme, yönetim ve denetim

kurullarının ayrı ayrı ibra edilmesi

  • Yeni yönetim ve denetim kurullarının asil ve yedek üyelerinin seçilmesi.
  • Huzur haklarının ülkenin ekonomik koşullarına uygun olarak belirlenmesi.
  • Personel Lojman sorununun görüşülmesi, su depolarının arkasındaki alanın eğer mümkün ise belediyeden kiralanarak çelik konstrüksiyon lojman yapılması gibi alternatif çözümlerin görüşülerek karar alınması. Ayrıca Eski yönetim binasında misafirhane olarak kullanılacak konut bölümü yapımı için yetki ve karar alınması
  • Atıl durumda olan çöp kamyonu ve ve itfaiye aracının kapsamlı elden geçirilerek faal hale getirilmesi veya alternatif çözümler konusunun görüşülmesi ve bu işleri yapmak için yönetime yetki verilmesi
  • Sitemize ait kepçenin kapsamlı revizyonu konusunda haziruna bilgi verilmesi ve

revizyonun yapılması için yönetime yetki verilmesi

  1. Tenis kortu, voleybol sahası gibi spor alanlarının tadilatı konusunun görüşülmesi ve karar

alınması.

  1. Sahil kafe binası komşu parsele 100cm kadar girmiş durumda bu yapının kendi parselimize kaydırılarak binanın, beton alanların, pergolalarının yenilenmesi, elden geçirilmesi ve mevcutta var olan tuvaletin yıkılarak daha modern ve hijyen kurallarına uygun yenisinin yapılarak Lalekent e ve Lalekentlilere yakışır bir görünüm kazanması için yapılması gerekenlerin teknik, mimari ve maliyetler bazında hazirunun görüşlerine sunulması. Karar alınması
  2. Lojmanda oturmayan çalışanlar için kira yardımı yapılması konusunun görüşülmesi ve karar alınması.
  3. Pide fırınında önceki işletmecinin genel görünümü bozarak yaptığı tadilatların aslına uygun şekilde eski haline getirilmesi hususunun görüşülmesi ve yönetime yetki verilmesi.
  4. Traktörle birlikte kullanılacak yol süpürme aparatı alımının görüşülerek karar alınması.
  5. Yönetime belgesi karşılığında sitenin gereksinimleri doğrultusunda gereken harcamaları

yapma ve gerekirse nedeninin açıkça belirterek ek avans toplama yetkisinin verilmesi. 17-2025-2026 yılı aidatlarının belirlenmesi

18- Dilek ve temenniler. 19-Kapanış

01.07.2024-30.06.2025 YÖNETİM FAALİYET RAPORU

Ağustos 2023 yılında genel kurulda seçilen yönetim kurulumuz geçtiğimiz 2 yıl boyunca 30 yıllık sitemizin üst yapı ve alt yapısının yenilenmesi için yoğun bir çalışma dönemi geçirmiştir. Bu dönemde yönetim kurulu üyeleri kendi iş hayatlarından, özel hayatlarından, zaman zaman sağlıklarından zaman zaman da aileleri ile geçirmeleri gereken zamandan vazgeçerek sitenin daha uzun yıllar var olması ve modernizasyonu için yoğun bir çaba içerisine girmişlerdir. İlk yılımızda kullanım dışı olan havuz ve çevresi yenilenmiş, havuz makine dairesi teknolojik olarak en yeni cihazlar kullanılarak modernize edilmiş, gövdesinde oluşan çatlak ve yarıklar tamir edilmiş, seramikleri yenilenmiştir. Güneşlenme alanı tamamen yenilenmiştir. Havuz kafe ve çevresi yeni ve modern, estetik görünüme kavuşturulmuştur. Ayrıca Aynı dönemde mevcut otopark alanları düzenlenmiş, gölgelikleri tamamen yenilenmiş, ayrıca yeni otopark alanları yapılmıştır. Site içerisinde mevcut eski yangın hidrantları da faal hale getirilmiştir.

İkinci yılda ise çok daha kapsamlı bir proje olan su, elektrik altyapılarının tamamen yenilenmesi, güvenlik kamera sistemi, fiberoptik internet getirilmesi gibi önemli projelere başlanmış ve bu projeler halen %90 larda tamamlanmış olup AYDEM ve TELEKOM un süreçleri beklenmektedir. Ayrıca ada içi aydınlatmalar ve altyapısı da tamamen yenilenmektedir. 11 adet yangın hidrantı sayısı 15 e çıkarılmış olup tüm hidrantlar yenilenmiştir.

Sayın Lalekent site sakinlerimiz, yönetim kurulumuz geçtiğimiz iki yıl boyunca bu sitenin ve siz sakinlerimizin yararları doğrultusunda çalışmayı ilke edinmiş ve her zaman öncelik bu site ve işleri olmuştur. Kışın yağmurda çamurda, yazın 40 derece sıcakta hep sahada olmaya özen gösterdik, tüm bu yeni yatırımları yaparken de 365 konut, 4 adet işletme ve 220 dönüm alana yayılmış adeta bir kasaba niteliğinde olan sitenin günlük işleri de aksatılmadan yürütülmeye çalışılmıştır. Arıtmalar, su kuyuları, motorlar, araçlar, bahçe atıkları, ilaçlama, belediye ile ilişkiler, orman ile ilişkiler site sakinlerimizin dilek ve sorunları ve daha akla gelmedik bir sürü işler de bu arada yürütülmüştür.

Tüm bunları elbette siz site sakinlerimizin maddi ve manevi destekleri ile gerçekleştirebildik. Aldığımız olumlu eleştiriler bizleri motive etmiş çalışma hevesimiz arttırmıştır. Olumsuz eleştiriler ise nereleri düzeltmemiz gerektiği yönünde bize yol göstermiştir. Ülkenin ekonomik koşulları bellidir ağır enflasyon baskısı ülke vatandaşlarını etkilemekte yaşam zorlaşmaktadır. Bu ortamda ekonomik yönden ağır sayılabilecek bedelleri ödeyerek bizlerin bu projeleri gerçekleştirmemize ve sitenin rutin işlerini yapabilmemize yol açtığınız için, olumlu olumsuz tüm eleştiri ve destek mesajlarınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Ancak şurasını unutmamak gerek eleştiriler hakaret boyutuna, asılsız suçlamalara varmamalıdır. İnsan onurunu kıran etik dışı sözlerle saldırı niteliğindeki yaklaşımlar eleştiri boyutunu aşmaktadır. Şurasını hatırlatmak isteriz ki bizler de sizler gibi bu sitenin birer üyesiyiz, amatör bir ruhla site menfaatleri doğrultusunda risk alarak çalışmaktayız.

Kuruluşundan bugüne kadar bu siteye emek vermiş tüm yönetim kurullarına, site sakinleri adına onları denetleyen denetim kurullarına teşekkür etmek istiyoruz. Bir teşekkürümüzde mesai tanımadan fedakârca çalışan site personelimizedir.

Yeni yönetim dönemi için hazırladığımız öneri bütçeyi de yazımız ekinde ve    genel kurulda haziruna

sunacağız.

Seçilecek yeni yönetim ve denetim kurullarına başarılar diliyoruz.

Yönetim kurulunun 12 aylık faaliyet raporu aşağıdaki gibidir;

  1. Havuz inşaatı tamamlanarak 05.07.2024 tarihinde site sakinlerinin kullanımına açıldı.
  2. Havuz güneşlenme terası için 15 adet tekerlekli gölgelik şemsiye ayakları yaptırıldı. Şemsiye altlarında kullanılmak üzere 15 adet sehpa alındı.
  • Geçen dönem yapılan otoparklar için fotoselli aydınlatma yapıldı.
  • Voleybol sahası ve tenis kortu fileleri yenilendi.
  • Sahil düzenlendi, duba ve iskele denize indirildi, iskelenin kırık merdiveni ve kopmuş olan parçaları

yenilendi.

  • Sahilin bakım ve temizliği için Gurbani BAŞÇI görevlendirildi, kabinlerin, şezlongların duş alanlarının

ve yolun temizliği için bir adet basınçlı yıkama makinesi alındı. Gurbani Başçı ya teslim edildi.

  • Havuz alanının güvenliği, temizliği ve düzeninden sorumlu olmak üzere Şakir ARITÜRK görevlendirildi.
  • Yaz sezonunda ihtiyaç duyulan Yılmaz TURGUT ve Halit ARITÜRK adlı iki personel yaz dönemi için istihdam edildi. Bunlardan Halit ARITÜRK’ün sözleşmesi süresi 15.09.2024 tarihinde sonlandı ve haklarını alarak ayrıldı, Yılmaz TURGUT ile ise ihtiyaçlar doğrultusunda sözleşmesi uzatıldı ve site giriş kapısında görevlendirildi. Bu kapsamda Sedat KAYA sahaya alındı.
  • Sitenin larva ve sinek ilaçlamaları düzenli periyotlarla yapıldı. Özellikle larva ilaçlaması sivrisineklerin üreme dönemi olan mayıs ayı ortasında yapıldı.
  • Arıtmanın ve toplama çukurunda yapılan işlemler ise aşağıdaki gibi gerçekleşmiştir: Arıtmada Blower denilen bakteri üremesi için oksijen sağlayan sistemin ağır bakımı yaptırıldı. Arıtma filtre kumları değiştirildi

Filtre kapağı, contaları ve kapak vidaları yenileri ile değiştirildi,

Filtre kapağının arızalanması nedeni ile makine dairesinde motorların üzerine su boşaldı bu sırada elektrik sistemi etkilenerek sigortalar attı bunun sonucunda da dalgıç pompa çalışmadı. Motorlar arızalanarak sarım yaptırıldı. Bu motorlar yatay formda elektrik motorları olup su içerisinde çalışamazlar. Su basımını önlemek için alarm sistemi devreye alınacak olup bir adet dalgıç pompa daha sisteme eklenecektir. Ayrıca elektrik panosu da su baskınlarında etkilenmeyecek konumda konuşlandırılacaktır. Motorların yüzeye alınması düşünülmüşse de gürültü faktörü nedeni ile bundan vazgeçilmiştir.

2025 yılı bahar aylarına geldiğimizde arıtma çukuru temizliği yapılmış 7 vidanjör çamur boşaltılmıştır. Aynı temizlik arıtmada da yapılmış oradan da 3 vidanjör dolusu çamur atılmıştır.

Arıtma tekrar devreye alınmıştır.

Her ay arıtmadan örnek alan DEMAR firmasına 2024 yılında aylık 7.940TL, 2025 için ise 10.497TL

ödenmektedir

Numuneleri test edip onaylayan EGETEST firmasına 2024 yılında aylık 11.247TL sı ödenmiş olup bunlar arıtmanın çalıştırılabilmesi için kanuni zorunluluklardır. Analizi yapan laboratuvar firması her 6 ayda bir değişmekte olup ataması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Henüz yeni firma belirli değildir.

Sıklıkla arızalanan su boru hatlarının ve ada içi aydınlatma kablolarının onarımları yapıldı.

  1. Yine tıkanan kanalizasyonlar personelimiz ve dışardan çağırılan ekipler vasıtası ile açtırıldı.
  2. Site girişine ve yol güzergâhlarına uyarı ve hız sınırı levhaları konuldu.
  3. 2024 yılı seçimsiz olağan genel kurulu 10.08.2024 tarihinde yapıldı. Bu genel kurulda alınan karalar doğrultusunda yönetim kurulumuz çalışmalarına devam etti.
  1. Bu genel kurulda kararı alınan Trafonun AYDEM e devri, Elektrik, su altyapısı ve havadan giden elektrik nakil hatlarının yer altına alınması projesi ile ilgili Komisyon oluşturuldu ve site sakinlerine duyuruldu. Komisyon üyeleri yönetim kurulu ile istekli firmalarla teknik, idari görüşmeler yaptı. Değerlendirme sürecinin sonucunda da raporunu hazırlayarak yönetim kuruluna teslim etti. Sonuç raporu siz sayın üyelerimizle daha önce paylaşıldı.

Bu rapor doğrultusunda seçilen firmalarla nihai görüşmeler yapılarak sözleşme imzalandı 30 Ekimden itibaren kademeli olarak çalışmalar başlanmıştır.

Su alt yapı projesi için komisyon raporu doğrultusunda, Aydın merkezli ELİF inşaat taahhüt firması ile sözleşme yapılmış olup, sözleşme bedeli 9.100.000TL+KDVdir. Aynı zamanda Elif inşaat firması tüm kazıları yapmış, elektrik için ayrı bir kazı yapılmamıştır. Kazılar ana hatlarda 90-100 cm derinliğinde 60-70 cm eninde yapılmıştır. Aralarda da zeminin izin verdiği kadar bu ölçülere dikkat edilmiştir. Bu arada zeminde oldukça önemli oranda kaya kırılmış bu da işlerin uzamasında etkenlerden birisi olmuştur. Su, elektrik, fiber optik kablolar şartnamelerine uygun şekilde su boru altı kumlu üzeri kumlu yastıklanmıştır. Elektrik ve fiber optik hatlar birbirlerine engel olmayacak şekilde yerleştirilmiş olup, gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır.

Döşenen su boru çapları ve metrajları aşağıdaki gibidir:

90m 160lıkboru depodan çıkış,

4180m 110,

200m 75,

4000m 63,

2000m 32.

Kullanılan vanalar:

15 adet 180,

24 adet 110,

55 adet 50lik vanalar

Bu vanalar sayesinde herhangi bir arıza durumunda sular bölgesel olarak kesilebilecektir

Su boru hatları her eve bağlanmış olup site suyunu yeni hattan almaktadır. Tüm bu inşaat süresince site

hiçbir şekilde susuz kalmamıştır.

Elektrik alt yapı projesi için ise yine komisyon raporu doğrultusunda Milas merkezli TESLA mühendislik

firması ile KDV dahil 8.000.000.-TL bedelle sözleşme imzalanmıştır.

  1. 12.08.2024 tarihinde yapılan genel kurulda alınan karar doğrultusunda fiber optik internet ve kamera sistemleri ile ilgili de çalışmalar yapıldı ve teklifler alındı. Her iki iş için de en uygunu olan elektrik altyapısını da yapmakta olduğundan dolayı da avantajlı olan TESLA mühendislik ile sözleşme imzalandı

Kamera sistemi için KDV dahil 1.200.000.TL

İnternet altyapısı fiber optik kablo işi için ise KDV dahil 700.000.-TLdir.

Kamera projesi kapsamında 24 adet kamera direği, fiber optik kamera kabloları, 2 adet 100cm monitör ekran, DVR kayıt cihazı, gerekli dağıtım sviçleri, 48adet 6mp kamera ve montaj, kablo döşeme vardır. Mevcut kazı dışında gerekli olacak 40-50 m civarında kazı tarafımızdan yapılmıştır. Kamera sisteminin montajı tamamlanmıştır. Site içerisinde 24 ayrı lokasyonda 48 adet kamera konulmuş

olup, direkleri monte edilmiştir. İnternet için Fiberoptik işinin sözleşmesi kapsamında ise fiber optik kablolar, ara menholler, sviç panoları, kablo çekim işlemleri vardır optik kablolar ise elektrik hatları ile birlikte fakat ayrı koruge boruların içerisinden evlerin kapı ve mutfak taraflarına getirilmiştir. Telekom sonradan projeyi değiştirdiği için 139 adanın bir kısmına, 130,131,133 adalarda bazı evlere henüz fiber optik kablolar ulaşmamış olup kısa sürede gerekli hat çekimleri yapılacaktır. İnternet için Telekom beklenmektedir.

  1. Yaklaşık 5 yıldır tahakkuk ettirilmeyen, su depoları ve trafonun bulunduğu alanlar için 165.000TL ecri misil Milas Belediyesi tarafından tahakkuk ettirildi. Belediye ile görüşülerek peşin ödeme indirimi alındı 103.000TL ödendi. Sahil ile ilgili ecrimisil Çevre bakanlığı tarafından tahakkuk ettirilmekte olup, son 5 yıldır tahakkuk ettirilmemiştir. Yakın bir zamanda tahakkuku beklenmektedir.
  2. 10.10.2024 tarihinde ortak alanlarda bulunan zeytinlerin açık arttırma ile ihalesi yapılarak sitemize

305.000,00 TL gelir elde edilmiştir.

  1. Bozbük Mahallesi Muhtarı tarafından Orman İdaresine yapılan şikâyet üzerine bahçe atıklarının toplandığı alandan boşaltılması gerektiğinin tarafımıza bildirilmesi üzerine, planlandığımız süreden önce yakılması gerekmiştir. Bahçe atıkları yakılarak alan temizliği yapılmıştır. İlgili alan orman tarafından tel ile çevrilmiş olup bu şikâyet sonrası artık o alana bahçe atığı atılması yasaklanmıştır. Yeni alan arayışlarımız sürmektedir. Ancak Lalekent sitesi gibi 220 dönüm alanda kurulu, son derece yoğun bir bitki örtüsüne sahip sitede çıkan atıkları atacak yer kolaylıkla bulunamamaktadır.

Bu konuda orman bölge müdürlüğü ve Milas belediyesi nezdinde girişimler yapılmaktadır. Ancak henüz bir alan bulunabilmiş değildir.

  1. Sitemizde bulunan zeytin ağaçlarının tımarı yapılmış olup ağaçlara bordo bulamacı uygulanmıştır.
  • 138 adada var olan ancak zamanla eskiyen oto parkın yenilenmesi ve 134 ada önünde sahile giden yol üzerinde uygun alana oto parklar yapılması için Şinasi Güngörmez ile işçilik sözleşmesi 09 Ocak tarihinde yapıldı Otoparklar için 31 adet boru ise tarafımızdan temin edilmiştir.
  • Havuz terasına yeni 10 adet yeni hasır şemsiye alınmış tekerlekli ayakları yaptırılmıştır.

Sahildeki şemsiyeler farklı renklerde boyanmıştır.

  • Artık eskimiş olan ada içleri aydınlatma direklerinin yerine 200 adet yeni aydınlatma direği armatürleri ve yeni hatlar için gerekli olan 2000m 2×1.5 luk enerji kaloları tarafımızdan alınmış, mevcutta olan hatların yenilenmesi ve yeni konulacak daha önce hat olmayan kabloları bizim tarafımızdan temin edilen direklere enerji kablolarının çekilerek direk bağlantılarının yapılması işi elektrik altyapısını yapan şirkete yaptırılmıştır. Bu yeni aydınlatma direkleri her iki konutun kapılarının karşısına veya önüne bir adet konacak şekilde planlanmış ve ankrajları yapılmıştır. Böylelikle evlerimizin giriş kapıları aydınlatılacaktır.
  • Su depoları ve malzeme depomuzun bulunduğu alana kayar demir kapı yaptırılmış montajı yapılacaktır.
  • Elektrik altyapı ana projesinde olmayan daha sonra yapılması planlanan ana yol aydınlatmaları için Tesla Mühendislik ile sözleşme 1.375.000+kdv bedeli ile sözleşme imzalanmıştır.. Kablolama Bu kapsamda 50 adet beton direk sökülerek kabloları yer altına alınarak galvaniz direkler ile değiştirilecek ve Aydeme devir edilecektir. Ana yol aydınlatmalarının Aydem tarafından kabulünü takiben KDV hariç sözleşme bedelinin %70 i ana şirket olan ADM tarafından bize iade edilecektir. Bu projenin öne alınmasının sebebi mevcut kazı ve ekipmanlardan yararlanmak ve siteyi gelecekte yapılacak başka kazıdan kurtarmaktır. Aynı zamanda ana yol aydınlatmalarının Aydem’e devredilecek olması da ödemekte olduğumuz elektrik fatura bedelini önemli ölçüde düşürecektir.
  • Eski yönetim binasının deforme olmuş çatısının yenilenmesi işi sitemizde iş yapan Yüksel Birol a

340.000.TL bedel ödenerek yaptırılmıştır. Eski çatı tamamen kaldırılmış yerine yenisi ahşap lambri üzeri membran ve şingıl kapatma şeklinde yapılmıştır. Kapalı alanda bulunan mutfak ve çürüyerek tehlike arz eden 21 adet taşıyıcı direkler de Yüksel Birol a 135.000.-TL bedel ile yaptırılmıştır. Sözleşme kapsamında 21 adet direk değişimi yanı sıra kapalı bölümde mevcut eski mutfak tezgah ve dolaplarının sökülmesi, 250 cm uzunlukta ve 60cm derinlikte granit tezgah, metal mutfak eviyesi ve MDF LAM üzeri lake kaplama tezgâh altı ve tezgah üzeri dolaplar yapılması, ayrıca mevcutta var olan L ada üzeri 250cmx300cm granit tezgah yapımı işleri vardır. Ayrıca 3 adet lojman olarak kullanılan siteye ait konutların eskiyen ve tehlike oluşturmakta olan balkon direkleri 110.000TL harcama ile yenilenmiştir.

  • Site çalışanlarımızdan Gurbani Başçı 139 ada tarafındaki su depolarının bulunduğu ve belediyeye ait olan alana geçici olarak konteyner koyarak orada yaşamaya başlamıştı, ancak bir site sakinin şikayeti üzerine kendisine ceza tahakkuk ettirilmiş ve konteyneri kaldırtılmıştır. Şimdilerde yakın siteden bir ev kiralayarak orada yaşamaya başlamış olup 15.000.-TL kira ödemektedir. Elemanlarımızdan Şakir Arıtürk için de gelecekte sitede barınma sorunu baş gösterecektir. Sitenin konumu göz önüne alındığında çalışanlarımızın 24 saat sitede olmaları çok önemlidir. Lojman konusunda çözüm bulmak gerekmektedir. Su depolarının gerisinde belediyeye terk edilen alanın eğer imkan dahilindeyse kiralanarak oraya 3 adet çelik konstrüksiyon ev yapılması da seçenekler arasındadır, Bunun için belediye ile görüşülecek olup genel kurula net bir bilgi verilmeye çalışılmaktadır…
  • Altyapı ek ödemeleri ve aidatlar sakinlerin büyük bir çoğunluğu tarafından düzenli ödenmiş ve ödenmektedir. Çeşitli nedenlerle ödemeyen veya ödeyemeyen sakinlerimiz biyos üzerinden SMS mesajları ile bilgilendirmekte olup, buna rağmen ödeme yapmayan sakinler hakkında site avukatı aracılığı ile yasal takip başlatılmış ve başlatılmaktadır.

Bu yolla da tahsilatlar yapılmış olup hiçbir Lalekent sakinin bu duruma düşmesini istemeyiz. Ödeme yapmayan sakinlerimizi bu nahoş durumla karşı karşıya kalmamaları için bir an evvel ödemelerini tavsiye ederiz.

  • Alt yapı çalışmalarında sona gelinmiştir. Çalışmalarla ilgili zaman zaman görsellerle destekli sizlere bilgilendirmeler yapılmıştır. Sonlanmakta olan proje son derece kapsamlı olup, özellikle mevsimsel yağışların yoğunluğu, uygulama esnasında Aydem ve Türk telekomun talepleri doğrultusunda projede yapılan zorunlu değişiklikler, kazı zeminlerinde baştaki etütte saptanamayan kayalık zeminlerle karşılaşılması gibi nedenler kazı süreçlerinde gecikmelere neden olmuş bunlarda projenin zamanında bitirilememesine sebep olmuştur. Ancak bir kez daha tekrar edelim projenin %90 ı tamamlanmıştır.

Ayrıca elektrik hatlarının evlerin elektrik dağıtım kofralarına getirilmesi sırasında da özellikle kofranın bulunduğu taraftaki konutların alt kat tuvaletlerinin dışarıya uzatılması nedeni ile kofranın kapanmış olması halinde bağlantı zorlukları yaşanmakta, bu tip konutlarda zorunlu olarak kofra tarafındaki evin etrafında dolaşmak gerekmekte ve bu hem zaman kaybı yaratmakta ve hem de ek bir kazı ve kablo maliyeti oluşturmaktadır. Bu maliyet kofrayı kapatan konut sahibi tarafından ödenmelidir. Yine elektrik su girişi mutfak tarafından olan konutlarda mutfak tarafından verendaların uzatılması su ve elektrik giriş noktalarının betonun altında kalmasına ve elektrik su bağlantısı yapılmasında zorluk yaşanmasına ve bu da elbette gecikme nedeni olmaktadır. Evlerin orijinal yerleşiminde elektrik dağıtım kofraları çift numaralı konutların ana giriş kapısının hemen dışındadır. Bir diğer zorluk ise panjur veya cam kapama ile verandanın kapalı olması ve bu nedenle kofraya ulaşılamamasıdır. Bu tip konut maliklerinin ya gelerek veya anahtar yollamak suretiyle kapalı alanları açmaları gerekmektedir. Bunların tamamı işin bitim süresini uzatmaktadır. Yaşanan aşırı yağmurlu kış sezonu da çalışmaları yavaşlatmış olup zeminde beklenenden fazla kaya çıkması da önümüze çıkan ve süreci uzatan etkenlerdir.

  • İnternet için fiber optik kablolar kazıya göre evlerin girişlerine veya mutfak tarafına kadar getirilmiş

olup Telekom’un interneti siteye getirmesi ve dağıtım panolarını koyması beklenmektedir.

  • Ana yollarda kazı kapatmaları ve paket taş tamir döşemesi yapılmakta olup, ada içi yürüyüş yollarında kazılan bölümlerin kapatmaları tamamlanmış taş döşeme işlemi devam etmektedir. Sadece 139 adanın bir bölümünde kapatılmamış kısımlar vardır, buraların da kapatma işlemleri başlamıştır.
  • Tüm evlere 2×6 elektrik kabloları getirilmiştir. Evlerin su hatları bağlanmış ve evlere yeni hattan su

verilmeye başlanmıştır.

  • Çalışanlarımızdan Sedat KAYA kendi isteği ile işten ayrılmıştır. Yerine bir eleman istihdam etme arayışlarımızdan henüz bir sonuç alamadık. 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren Şakir ARITÜRK’ün havuza, Gurbani BAŞÇI’nın da sahile atanması ile sahada Behçet, Turan kalacak, kapıda ise 12 saat mesaiye geçilecektir. Bu sürdürülebilir bir durum değildir.
  • Havuz kafenin 2024 yılındaki işletmecisi ailevi ve özel nedenlerle kafeyi işletmek istemediklerini yönetime bildirmişler ve sözleşmeleri karşılıklı olarak fesih edilmiştir.
  • Fesih akabinde yeni istekli ile 1 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Havuz kafenin kirası da 60.000TL olarak belirlenmiş ve sözleşmeye yazılmıştır.
  • 2024 sezonunda sözleşme gereği açık olması gereken fırını açmayan ve borçlarını ödemeyen pide fırını kiracısı için tahliye davası açılmış, dava sonucunda tahliye kararı çıkmış ve pide fırını boşaltılmıştır. Yeni işletmeci arayışımız sürmekle beraber önceki işletmecinin meydana getirmiş olduğu hasarı, usule aykırı eklemeleri gidererek binanın özgün görünümüne kavuşturulması için kapsamlı tadilatı gerekmektedir.
  • Altyapı çalışmaları esnasında aşırı kirlenen havuz suyu boşaltılarak, saha temizliğinde kullanıldı. Havuz

temizliği yapıldı, derzleri yenilenerek havuz kullanıma hazır hale getirildi.

Havuzun 03 Temmuz 2025 tarihinde hizmete açılacaktır.

  • Havuz-havuz kafe ve havuz-tuvalet arası paket taşla döşenerek 120cm genişliğinde iki yol yapıldı. Bu

işler için 92m bordür ve 45 m paket taş döşenmiş, 20.500.00-TL işçilik ödenmiştir.

  • Havuzu ve çevresini tozdan, topraktan arındırmak için havuz çevresinde 2000 metrekare alanda çim serim çalışması yapıldı. Bu amaçla 3 teklif alındı, en ucuz teklifi veren Didim zirai ilaç firması ile 400.000TL sı bedelle anlaşılmıştır. Sulama boru hatları ve fıskiyeleri tarafımızdan temin edilip döşenmiştir bu iş için 16.500TL ödenmiştir. Ayrıca çim ekim hazırlığı için 5 kamyon mil kum getirilmiş, bu iş için de 45.000TL ödenmiştir.
  • Havuz alanını çevreleyen tel örgünün eskiyen kısımları yenilendi.
  • Plaj şemsiyeleri değişik renklerde boyandı. Sahil ve duş alanları, soyunma kabinleri temizlendi. Yüzer iskele yerine indirildi, Şezlonglar ve şemsiyeler konuldu, plajın kum tesviyesi ve düzenlenmesi yapılarak kullanıma hazır hale getirildi.
  • 1.Temmuz itibari ile geçen yıl olduğu gibi Havuz da Şakir ARITÜRK, sahilde ise Gurbani BAŞÇI

görevlendirilecektir.

  • Traktör römorku ve çekçeğin kapsamlı revizyonu yapıldı. Bu iş için toplamda 110.000TL sı harcandı. Traktörün de kapsamlı bakımı yaptırıldı, 4 lastik yenilendi. Beko kepçenin 4 lastiği de sıfırları ile yenilendi. Beko kepçenin önemli bir revizyona girmesi gerekmekte.
  • Toplama çukurunda 15 yıldır çalışmakta olan motor arızalandı, 52.000TL+KDV bedelle yenisi alındı.
  • Yönetim binası arkasındaki su kuyusunun motoru da 43.000TL+KDV bedelle yenilendi.
  • Basketbol sahasının kullanılamaz hale gelen eski zemini sökülerek hasır çelik üzeri beton atıldı ve atılan betona helikopter işlemi yapıldı. Önümüzdeki dönem voleybol ve tenis sahalarının da yenilenmesi gerekmektedir. İlgili maliyetler öneri bütçede yer almaktadır.
  • Plaja inen merdivenlerin yenilenmesine yönelik çalışmalar tarafımızca beğenilmediği için kabul edilmemiş olup taahhüt eden firma yeniden yapacaktır. Bu yeni planlanan merdivenlerin basamak yükseklikleri standartlara uygun 14.cm olarak yenilenecektir.
  • Sitenin genel ot temizliği her yıl olduğu gibi akyeniköyden getirilen kadın işçilere yaptırılmış olup kişi başı 1300TL yevmiye ödenmiştir. Günlük toplam 5 kadın işçi çalıştırıldı. Toplamda 40 yevmiye 52.000TL ödendi. Temizlik Temmuz ayı ilk haftası boyunca da sürecektir.
  • Ana yollar ve ada içi yollarda yapılan kazıların kapatmaları müteahhit firma tarafından yapılmaktadır. Kazı yapılıp kapatılan kısımlarda çökmeler olması normal olup beklenen bir durumdur. Çöken kısımların tamiri yaptırılacaktır. Ayrıca eskiden asfalt ve beton olan kesimlerde kazı yapılan yerlerde de paket taş kapama yapılmaktadır. Bunun bir nedeni çökme olması halinde asfaltın ve betonun tamirinin zor olacak olması, diğer nedeni ise yeni yapılan hatlarda olması beklenmemekle birlikte bir arıza durumunda ulaşması kolay olacağıdır.

Ana yolun beklenen çökmelerden sonra 400m lik kısmının belediye ile görüşülerek asfaltlanması yaptırılmaya çalışılacaktır. Böylesine kapsamlı bir alt yapı çalışması sonrası normal ve beklenen bir şeydir.

  • Site içinde yapılan kazılar sonrası aşırı tozlanan yollarımız 8 gün boyunca tanker vasıtası ile temizlettirilmiş olup site kısmen tozdan kurtulmuştur. Bunun için tankere gün başına 10.000TL toplam 80.000TL ödenmiştir.
  • Yan parselde kanun ve yönetmelikler aykırı devam eden inşaat faaliyetleri jandarma ve belediye tarafından durdurulmuş olup 15 Eylül den itibaren valilik izinleri olduğunu ve işe devam edeceklerini bize bildirmişlerdir.
  • Trafonun devrinde son aşamaya gelinmiş olup Temmuz 2025 ayı ilk yarısında devir gerçekleşecektir. Bugün trafo için DSA firmasına (elektrik mühendisi için) 2025 yılı fiyatları ile 5.500TL işletme sorumluluğu bedeli ödemekteyiz. Trafo bize ait olduğu için bu zorunludur. Ayrıca trafonun bulunduğu alana ecri misil ödemekteyiz. Bu tutar geçen yıl trafo ve su depoları için 165.000TL olarak tahakkuk etmiştir. Ayrıca tek saat olduğu için sitede elektriğe iki kat fazla bedel ödüyoruz. Trafonun AYDEM e devri ve bireysel aboneliğe geçmekle tüm bu mali yüklerden kurtulmuş olacağız, ayrıca elektrik birim fiyatımız da yarı yarıya düşecektir. Bir diğer tasarruf noktamız ise sokak aydınlatmalarının Aydem’e devri ile anayollardaki aydınlatmalar için ödemiş olduğumuz elektrik bedelinden de kurtulmuş olacağız.

Lalekent Site Yönetimi

LALEKENT SİTESİ DENETİM KURULU RAPORU

Lalekent Sitesi yöneticilerinin 01 Temmuz 2024 – 30 Haziran 2025 tarihleri arasındaki 12 aylık çalışmaları ve faaliyetleri denetlenmiş aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir.

A-MALİ YÖNDEN YAPILAN İNCELEME

Belirtilen döneme ait gelir ve giderlerin aşağıdaki gibi olduğu tespit edilmiştir.

 GİDERLER(TL) GELİRLER(TL)
1Personel Giderleri4.731.420,35130.06.2024 Devir1.058.659,30
aÇalışan personel maaşı ve ikramiye2.905.659,382Site Gelirleri34.858.227,42
bHuzur hakkı ve yol masrafı389.500,13aAidat10.991.888,90
cSGK primleri1.035.810,96bGecikme faizi267.151,65
dStopaj174.043,91cElektrik1.255.651,18
eMuhasebe, Avukat, Elektrik Mühendisi162.712,00dBanka faiz geliri221.121,09
fPersonel iş kıyafeti5.693,97eHavuz tadilatı267.010,00
gSite temizliği günlük işçilik58.000,00fAltyapı, kamera, internet21.391.925,00
2İşletme Giderleri25.973.217,00gZeytin geliri305.000,00
aİlaçlama gideri256.735,00hİşletme kira geliri48.200,00
bTelefon/internet20.251,25ıMilas Belediyesi vergi iade110.279,60
cKırtasiye masrafı11.827,00   
çGenel kurul giderleri14.392,00   
dBanka masrafı8.846,48   
eKenan Aktaş (lalekent.org)8.950,00   
fSite yönetim giderleri78.706,15   
gElektrik ve su altyapı bakım ve onarımı91.158,44   
hTrafo bakım ve tamirat15.840,00   
ıArıtma tesisi giderleri388.824,30   
iEski yönetim binası çatı tadilatı340.000,00   
jAraçların bakımı460.181,10   
kJeneratör bakımı46.700,00   
lDiğer işletme giderleri316.604,37   
mYeni otopark yapımı165.585,41   
nDemirbaş alımı52.372,41   
oDemirbaş bakım ve onarım43.000,00   
öHavuz tadilat1.430.000,00   
pHavuz kafe tadilatı60.000,00   
rBitki atıklarının taşınması48.500,00   
sHavuz girişi tadilatı işçiliği150.000,00   
şHavuz bakım giderleri292.420,00   
tSu altyapı sözleşmesi10.050.000,00   
uElektrik altyapı sözleşmesi7.084.000,00   
üKamera sistemi kurulumu sözleşmesi600.000,00   
vİnternet altyapı sözleşmesi821.500,00   
yÇevre aydınlatma sözleşmesi900.000,00   
zAda içi aydınlatma yenileme648.920,00   
aaSahil kafe tadilatı ( malzeme)35.403,09   
abAra yollar parke taşı200.000,00   
acYangın hidrantı441.000,00   
adEski yönetim binası mutfak-ahşap direkler90.000,00   
aeHavuz çevresi sulama ve peyzaj231.500,00   
afHarfiyat dökümü130.000,00   
agBasketbol sahası ve plaj merdivenleri250.000,00   
ahPersonel lojmanı balkon direkleri110.000,00   
Yol yıkama arazöz kirası80.000,00   
3Elektrik Gideri2.302.938,35   
aÜyelerden ve işletmelerden toplanan1.255.651,18   
bYönetimin ödediği1.047.287,17   
4Akaryakıt Giderleri144.357,40   
5Ödenen Vergi ve Cezalar155.466,14   
aAraç sigorta ve vergileri14.591,88   
bBelediye vergi, ceza ve ecrimisil140.874,26   
6Mevcutlar2.609.487,48   
aKasa327,75   
bAkbank212.915,53   
cİş Bankası425.123,11   
dAkbank vadeli935.490,95   
eİş Bankası vadeli1.035.630,14   
 Genel Toplam35.916.886,72 Genel Toplam35.916.886,72
  1. Havuz tadilatı için sözleşme yapılan Superpool Didim Kimya İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti. ne 4 350

000.00 TL ödemenin tamamının yapıldığı, ek olarak 11.09.2024 tarihli 430 000.00 TL faturanın olduğu ve ödemenin yapıldığı;

  • Havuz girişi tadilatı için Yılmaz YIL ile sözleşme yapıldığı ve 150 000.00 TL ödendiği;
  • Elektrik altyapısı için Tesla Mühendislik Oğuzhan Albağ ile KDV dahil 8 000 000.00 TL sözleşme yapıldığı;
  • Su altyapısı için Elif Mühendislik Ltd. Şti. ile 9 100 000.00 TL+KDV sözleşme yapıldığı;
  • Fiber internet altyapısı için Tesla Mühendislik Oğuzhan Albağ ile KDV dahil 700 000.00 TL sözleşme yapıldığı;
  • 48 adet kamera sistemi için Tesla Mühendislik Oğuzhan Albağ ile KDV dahil 1 200 000.00 TL sözleşme yapıldığı;
  • Eski yönetim binası çatısının tadilatı için Yüksel Birol ile malzeme ve işçilik dahil 340 000.00 TL, yeni mutfak dolap yapımı ve 21 adet ahşap taşıyıcı direklerin değişimi için 135 000.00 TL , 3 adet personel lojmanının üst kat balkonlarındaki yatay ve dikey ahşap direklerin değişimi için 110 000.00 TL sözleşme yapıldığı ve işlerin tamamlandığı;
  • 31 adet yeni otopark yapımı için Şinasi Güngörmez ile 95 000.00 TL işçilik sözleşmesi yapıldığı;
  • Basketbol sahası ve sahil merdivenlerinin tadilatı Yılsoy İnşaat Limited Şirketine 580 000.00 TL karşılığında yaptırıldığı ve 250 000.00 TL ödeme yapıldığı görülmüştür.
  • Sokak aydınlatmasının devir işlemleri için AYDEM tarafından talep edilen değişikliklerin yapılması için Tesla Mühendislik Oğuzhan Albağ ile KDV dahil 1 650 000.00 TL sözleşme yapıldığı, KDV hariç %70 kısmının AYDEM tarafından sitemize iade edileceği bilgisi yönetim tarafından verilmiştir.
  • Borçları icra yolu ile tahsil edilen kat maliklerinden sitemiz tarafından ödenen mahkeme harçlarının

Biyos sisteminde kat maliklerine borç olarak kaydedilmesi gerekmektedir.

  1. Kat maliklerinden 1 091 378.00 TL aidat, elektrik ve faiz borcunun tahsil edilemediği, bazı kat maliklerimizin gelecek dönem aidat karşılığı 217 736.00 TL fazla ödeme yaptığı, Zamanında ödeme yapmayan 7 kat maliki ile ilgili yasal sürecin devam ettiği görülmüştür.

B- İDARİ YÖNDEN YAPILAN İNCELEME

  1. Karar ve işletme defterlerinin usulüne uygun olarak tutulduğu.

2. 01 Temmuz 2024 – 30 Haziran 2025 tarihleri arasında karar defterinde 18 adet kararın alındığı;

  • Genel Kurulda alınan kararlar doğrultusunda elektrik ve su altyapı tadilatı çalışmaları için site

sakinlerimizden oluşan 5 kişilik bir komisyon oluşturulduğu ve 26.09.2024 tarihinde raporunu tamamladığı;

  • Sitemizin yaz aylarında eleman ihtiyacı nedeniyle iki adet personelin alındığı ve bir personelin 15.09.2024 tarihinde sözleşmesinin sona ermesi nedeniyle işten çıkarıldığı, diğer personelin istihdamına devam edilmesine karar verildiği. Bir personelin ise 31.05.2025 tarihinde kendi isteği ile işten ayrıldığı görülmüştür.

C- ÖNERİLER

  1. Personel lojman sorununun çözülmesi için alternatif çözümler araştırılarak, hazırlanacak tahmini bütçe ve projelerin 2025 yılı Genel Kurul toplantısına sunulması.
  2. Demirbaş defterinde kayıtlı olan veya olmayan demirbaşların tespiti için komisyon kurularak çalışma yapılması.
  3. Toplama çukuru ve arıtma depolarında su taşması nedeniyle motorların sık sık su altında kaldığı, sürekli masraf yarattığı tespit edilmiş olup, bunun önlenmesi için erken uyarı sisteminin kurulması ile ilgili araştırma yapılması.
  4. Altyapı çalışmaları ile ilgili eksiklerin tespiti için komisyon kurulması, faturaların tamamı kesilene kadar ödemelerin durdurulması, komisyon raporu tamamlanmadan teminatların firmalara iade edilmemesi.
  5. 2024 Genel Kurulda kararı alınan yeni site yönetim planı ile ilgili çalışmaların tamamlanması ve site sakinlerinin görüşü alınarak imzaya sunulması.
  6. Birkaç defa görüşülmesine rağmen EFT ve havale işlemlerinden yüksek ücret alan İş Bankası ile tekrar

görüşülmesi, sonuç alınamaz ise hesabın kapatılması yönünde karar alınması.

SONUÇ: Kanunlara ve ilgili mevzuata aykırı bir hususa rastlanmadığı sonucuna varılmıştır. 14.07.2025

DENETİM KURULU ÜYELERİ

Talat Şahin                                                                                Muzaffer Erdoğan

 LALEKENT SİTESİ 01.07.2025-30.06.2026 TAHMİNİ BÜTÇE 
 GİDERLER(TL) GELİRLER(TL)
1Personel Giderleri7.975.500,00130.06.2025 Devir(Kıd.Taz.Fon.Hariç)1.674.000,00
aÇalışan personel maaş4.120.000,002Site Gelirleri33.226.000,00
bHuzur hakkı ve yol masrafı (yönetim-denetim)500.000,00aÜyeler aidat18.663.000,00
cSGK primleri1.500.000,00bElektrik ödemeleri150.000,00
dStopaj240.000,00cBanka faiz geliri100.000,00
eMuhasebe, Avukat131.500,00dZeytin geliri300.000,00
fPersoneli giyim yardımı50.000,00eKiralar140.000,00
gKıdem Tazminatı fon karşılığı1.089.000,00fÜyelerden alacaklar873.000,00
hPersonel ikramiyeler345.000,00gÜyeler avans13.000.000,00
2İşletme Giderleri11.704.500,00   
aİlaçlama325.000,00   
bTelefon/internet30.000,00   
cKırtasiye15.000,00   
çDiğer işletme gideri300.000,00   
dGenel kurul giderleri20.000,00   
eEft/havale-Banka Masrafı10.000,00   
flalekent.org9.500,00   
gSite yönetim giderleri110.000,00   
hElektrik ve su altyapı bakım ve onarım100.000,00   
ıArıtma tesisi giderleri500.000,00   
iÇöp konteyneri bakım, tamir, yeni alım200.000,00   
jPTT ve noter masrafı10.000,00   
kAraçların bakımı ve yedek parça100.000,00   
lJeneratör bakım75.000,00   
mOtopark yapım500.000,00   
  nTenis kortu, voleybol sahası zeminlerinin helikopter beton ile yenilenmesi, boyanması, çizgi ve aydınlatmalarının yapılması  1.300.000,00   
oYangın malzemeleri150.000,00   
öDemirbaş alımı850.000,00   
pDemirbaş bakım onarım50.000,00   
rHavuz bakım ve ilaçlama giderleri500.000,00   
sYangın aracı ve çöp kamyonunun yenlenmesi950.000,00   
şBitki atıklarının taşınması250.000,00   
tBeko kepçe revizyonu850.000,00   
uGeçen dönem işletme ve proje borçları4.500.000,00   
3Elektrik Gideri1.500.000,00   
aÜyelerden ve işletmelerden toplanan150.000,00   
bYönetimin ödediği1.350.000,00   
4Akaryakıt Giderleri250.000,00   
5Ödenen Vergi ve Cezalar470.000,00   
aAraç sigorta ve vergileri30.000,00   
bBelediye vergi,kira ve cezalar190.000,00   
cEcrimisil250.000,00   
6YATIRIMLAR13.000.000,00   
a3 adet Personel Lojman yapımı7.500.000,00   
  bSahil kafe binanın arsa sınırları içerisine alınması ve tadilatı, pergola direkleri değişimi, zemin betonu yenilenmesi , sahil wc nin yıkımı ve yeniden wc yapımı  3.500.000,00   
cEski yönetim binasında, misafirhane ve geçici eleman barındırılmasına yönelik tadilat2.000.000,00   
      
 Genel Toplam34.900.000,00 Genel Toplam34.900.000,00

TEMSİLCİ BELGESİ

Üyesi bulunduğum Lalekent sitesi’nin 09.08.2025 cumartesi günü site anfi tiyatrosunda, çoğunluk sağlanamaması halinde 16.08.2025 cumartesi günü yine aynı yerde yapılacak olan olağan genel kurul toplantısında alınan kararlarda oy kullanmaya ve beni genel kurulda her konuda temsil etmeye aşağıda bilgileri bulunan kişiyi vekil tayin ettim.

YETKİ VEREN                                                                      TEMSİLCİ

Adı Soyadı               :                                                          Adı Soyadı               :

İmzası                       :                                                          İmzası                       :

Ada/konut no         :                                                        Tarih                            :

TEMSİLCİ BELGESİ

Üyesi bulunduğum Lalekent sitesi’nin 09.08.2025 cumartesi günü site anfi tiyatrosunda, çoğunluk sağlanamaması halinde 16.08.2025 cumartesi günü yine aynı yerde yapılacak olan olağan genel kurul toplantısında alınan kararlarda oy kullanmaya ve beni genel kurulda her konuda temsil etmeye aşağıda bilgileri bulunan kişiyi vekil tayin ettim.

YETKİ VEREN                                                                      TEMSİLCİ

Adı Soyadı               :                                                          Adı Soyadı               :

İmzası                       :                                                          İmzası                       :

Ada/konut no   :                                                           Tarih                         :

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.