Reklam
Reklam
Lalekent li Olmak Bir Ayrıcalıktır. - 16 Mayıs 2024, Perşembe Google+

Yönetim ve denetim raporları, Ocak-Şubat-Mart

Yönetim ve denetim raporları, Ocak-Şubat-Mart

Yönetim ve denetim raporları, Ocak-Şubat-Mart

1.Lalekent sitesi yönetim kurulunun 3 aylık faaliyet raporu aşağıdaki gibidir;

2-Site yönetim uygulaması olan BİYOS sisteminin hesap şifreleri tüm maliklere SMS ve e-posta yolu ile gönderilmiş olup sistemin T.İş Bankası ve Akbank site hesaplarımızla entegrasyonu gerçekleştirilmiştir. Ödemeler biyos-banka entegrasyonu üzerinden takip edilmekte ve doğrudan malik hesaplarına aktarılmaktadır. Belirli aralıklarla site sakinleri BİYOS üzerinden SMS ve e posta ile borcu olan malikler bilgilendirilmektedir. Aidatların ve elektrik tüketim bedellerinin zamanında ödenmesi önem arzetmektedir, bu konuda da hukuki yollara başvurmak zorunda kalmak istemeyiz.

3-Sitenin rutin işleri olan çevre temizliği, çalışanların düzenleri ve maaşlarının, sigortalarının zamanında ödenmesi uygulamalarına devam edilmektedir. Tüm kayıtlarımız ve belgelendirmelerimiz kanun ve yönetmeliklere uygun olarak yürütülmektedir.

4-Arızalanan motorlar ve araçların tamir, bakım onarımları yapılmaya devam edilmektedir..

5-Site araçları ve jeneratör için yakıt alımları yapılmaktadır..

6-Yaşanan elektrik kesintilerinde site jeneratörünün sorunsuz olarak devreye girerek site şebekemizi beslediği gözlemlenmiştir.

7-Yönetim binasının çökmek üzere olançatısının ve pergolesinin onarımı , malzemeler tarafımızca alınıp işçilik ödemek yöntemi ile yaptırılmıştır. Toplam maliyetimiz 157.000TL dir.

8-Site havuzumuzun tadilat ve tamiratı işine 2.02.2024 tarihinde başlanmıştır. 6 firmadan teklifler alınmış, uzun süren görüşmeler sonucunda Didim de faaliyet gösteren ve referansları da iyi olan, Süperpool Didim firmasına iş KDV dahil 4.350.000TL sı bedelle verilmiştir.

Yapılmakta olan işin kapsamı;

  • Havuzun taban ve duvarlarındaki yaklaşık 30 yıllık seramiklerin (deniz suyunun ve zamanın tahribatı nedeni ile kullanılamaz durumdalardı) sökülerek havuz gövdesinde oluşan çatlaklara müdahale edilmesi,
  • Havuz tabanına hasır donatı üzerine beton yapılması, beton üzeri şap atılması,
  • Tüm havuz içinin taban ve duvarların 45×45 havuz içi için imal edilmiş porselen seramikle kaplanması,
  • Havuz su devri daim sisteminin ve devri daim borularının yenilenmesi,
  • Çocuk havuzunun da aynı şekilde tadilatının yapılması, ayrıca çocuk havuzu ile büyük havuz beslemesinin ayrılması,
  • Güneşlenme terasında mevcut özelliğini kaybetmiş travertenlerin sökülmesi, çöken yerlerin tamiri, tüm teras alanının hasır donatı ile kaplanarak, hasır demirle sonlandırılması,
  • Hasır çelik üzeri beton atılması, şap atılması ve 8mm 60×60 sırlı seramiklerin döşenmesi
  • Güneşlenme terasına 2 ayrı yerde toplam 6 adet  yeni duş yapılması, eski duşların yenilenmesi
  • Su tahliye savaklarının yenilenmesi,
  •  Havuz makine dairesinde kullanılamaz durumda, içleri taşlaşmış eski kum filtrelerinin, deniz suyu tahribatı nedeni ile tamamen elden çıkmış olan havuzdan su tahliye eden ve su devri daimi yapan motorların sökülmesi, kullanılamaz durumdaki elektrik panosunun sökülerek çıkarılması, Bu arada bilgilendirme açısından belirtmeliyiz ki denizden havuza su çeken ve havuzdan denize su boşaltan 2 adet 18HP elektrik motorunun havuz tam kapasite açık olduğunda aylık elektrik tüketimleri 30-35.000TL civarında olmaktadır. Motorlardan havuz makine dairesindeki motor kullanılamaz durumdadır.
  • Yer yer çökmeler olan makine dairesi tavanının açılarak hasır donatı ile beton atılmak sureti ile asmolen tavan şeklinde  yenilenmesi.
  • 3 adet 1200 lük kum filtreleri, devridaim motorları, vanalar,elektrik panoları olmak üzere tüm makine dairesinin yenilenmesi.
  • 1 adet dozaj makinesi ve süpürge temini
  • Havuz içi aydınlatma sistemi ve armatürlerinin yenilenmesi
  • Güneşlenme terası üzerinde yer alacak ve tarafımızca temin edilecek12 adet aydınlatma direkleri için döşeme altı kablolama sisteminin yapımı.
  • Havuz etrafının güneşlenme terası bitiminden itibaren tel çit ile çevrilmesi.
  • Tüm beton uygulamalrında C30 standartında beton kullanılmaktadır.

Sözleşme bedeline yukarda sayılan işler için malzeme, ekipman, işçilik ve kdv dahil dir.

İşin tahmini teslim süresi 15 Mayıs olacaktır.

9-Havuz kafe, yönetim binası yanında, 139 adada ve pide fırını karşısında toplam 92 adet üstü kapalı otopark alanı malzemeleri tarafımızdan temin edilmiş, işçilik ödenerek yapılmıştır. İlerleyen günlerde 134 ada önünde yeni üzeri kapalı otopark alanı yapılacaktır.

10- Havuz kafe de mevcut pergole alınarak mevcut binanın iki yanında bir tarafı restoran diğer tarafı oyun alanı olarak kullanılmak üzere iki adet toplam 260 metrekare alana pergoleler yapılmıştır. Pergolelerin yapı yönetmeliğine uygunluğunun sağlanması için kafeterya binasından bağımsız olmasına dikkat edilmiştir. Bina ile temasları yoktur. Pergole üzeri çatıda 18mm ahşap lambri üzerinde 3mm membran ve kiremit kullanılacaktır. Ayrıca yağmur suyu deşarjı için de oluklar ve indirme boruları da yapılacaktır.

Zeminde ise hasır donatı üzerine 10cm C30 beton ve helikopter uygulaması yapılmıştır.

8 adet ahşap 150×100 restoran kısmı için, 7 adette 100x100cm profil ayaklı masa yaptırılmıştır.

Havuz kafe yanında mevcut tuvalet seramikleri, klozetleri ve lavaboları yenilenecektir.

11- Sitemizde 11 adet yangın hidrantları mevcuttur. Bunların çalışmaları kontrol edilmiştir. Tamamı faaldir. Bunların acil durumda çabuk kullanımı için 11 adet 1.5inç 30 m uzunluğunda yangın söndürme hortumları ve dolapları satın alınmış, yerlerine yerleştirilmeleri mayıs ayı içerisinde tamamlanacaktır.

10-Sitede mevcut traktör, traktör kepçe Mitsubishi markalı pick up ın ihtiyaç duydukları tamir, bakım onarımları da yaptırılmıştır. Kepçe nin daha kapsamlı bir revizyona ihtiyacı vardır. Ayıca jeneratörün de yıllık bakım zamanı gelmiş olup servis ile temasa geçilmiştir. Nisan son haftası içerisinde bakım yapılacaktır.

11-Sitede kullanılmak üzere 1 adet ACER marka Windows tabanlı dizüstü bilgisayar alınmış olup ayrıca Office 365 ve Kaspersky virüs programları alınmıştır.

11- Bariyer konusundaki sıkıntımız devam etmektedir. Bariyer ve sahil yolundaki sürgülü kapı söz konusu işgalci şahıslarca şikayet edilmiştir. Belediye tarafından 2300TL ceza kesilmiş olup erken ödeme ile 1500TL. olarak ödenmiştir. Bu sorunun kaynağı site ortasından geçen yolun kamuya terk edilmiş olmasıdır. Yani bu yol sitemize ait olmayıp kamu yolu niteliğindedir. Kamu yolları hiçbir koşulda kapatılamaz kuralı vardır. Tek çare bu yolun bize devridir. Bu konuda da belediye, Milas kaymakamlığı, Muğla valiliği nezdinde girişimlerde bulunulmuştur. Ancak şimdilik böyle bir olanak görünmemektedir. Güvenliğe acil önlem olarak sahil kapısı ve ana giriş kapısındaki artık sağlıklı görüntü alınamayan kameraların yenilenmesi planlanmaktadır. Uzun vadede güvenliğimizi sağlamak için siteye daha kapsamlı bir güvenlik kamera sistemi kurulacak olup, araştırmalar başlamıştır.

12-Elektrik, su altyapısı ve havadan giden elektrik nakil hatlarının yer altına alınması maksadı ile mühendislik firmaları ile görüşmeler yapılmasına başlanmıştır. Site planı üzerinde Ankara da ELTA mühendislik firması ön çalışma yapacaktır. Siz sayın maliklerimizin de bu konuda destekleri beklenmektedir. Konu mali ve teknik boyutu ile Temmuz 2024’te yapılacak genel kurulda huzura getirilecektir.

13- Uzun süredir maliklerimizin çoğunluğu tarafından dile getirilen trafonun Aydem e devri ve elektrik saatlerinin ayrılarak bağımsız aboneliğe geçilmesi için görüşmeler yapıldı. Trafonun devrinin yapılabilmesi için Aydem tarafından önerilen bir firma ile görüşülmüş ve çalışmalar başlamıştır. Konu Temmuz ayında yapılacak genel kurulda gündeme getirilecektir. Trafonun devrini takiben saatlerin ayrılması da genel kurula getirilecektir. Aydem saatlerin adalar bazında belli yerlerde toplanmasını istemektedir. Yani tüm saatler bir yerde değil sitenin değişik bölgelerinde oluşturulacak yerlerde toplanmasını istemektedir

12-İnternet için Türk Telekom Muğla ve Milas müdürlükleri ile görüşmeler sonuçlanmış, sitemizin internet altyapı projesi ve ödeneği onaylanmıştır. Telekom sitenin ana girişine kendi fiber optik hattını getirecektir. Daha sonra site içerisi dağıtımını adalar bazında belirledikleri yerlerde mevcut dağıtım kutularına taşıyacaklardır. Bu kutulardan evlere fiber optik kabloları bizim döşememiz gerekmektedir. Bu da bize bir maliyet getirecektir. Bunun için teklifler alınmakta olup daha sonra sizlere bilgi verilecektir.

Site yönetimi sitenin genel yararları doğrultusunda çalışmalara devam etmektedir.

Saygılarımızla.

Lalekent Site Yönetimi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.