Lalekent li Olmak Bir Ayrıcalıktır. - 12 Aralık 2018, Çarşamba Google+

2017-2018 Faaliyet Raporu Hakkında

Sayın Lalekent sakinleri;

Site yönetim kurulunun 2017-2018 tarihlerini kapsayan faaliyet raporlarını ve gelir-gider tablolarını incelemiş bulunmaktayım. Faaliyetlerinden dolayı teşekkür ederim.

Gördüğüm eksiklikleri ve yapılan gereksiz harcamaları hiçbir art niyet olmadan net olarak açıklamak istiyorum.

Faaliyetlerle ilgili bölüm:

1. 1.    Bir yıl önce aydınlatma direkleri ve kabloları için 49.000,_lira,  bu yıl da 24.120,- lira toplam 73.120,- lira harcama yapılmıştır. Bahçeler içindeki direklere çekilen kablolar açıktan geçmekte ve çok büyük tehlike arz etmektedir. Dikilen güneş enerjili lambalar neden söküldü?  Elektrik tüketimi yoktu. Hiçbir tehlikesi yoktu.
  2. 2.    Bir yıl sonra yine ayni masraflar yapılacaktır.
  3. 3.    “Civar köylerden getirilen ve temizlik işlerinde çalıştırılan köylü kadınlar” diye ifade edilen bu beyan, eğer bu bayanlar kaçak çalıştırıldı ise bu ifade bizim başımızı SGK ile derde sokacaktır. İnşallah bu bayanlar veya bir başkası bizi şikâyet etmezler.  Denetim Kurulu Raporunda buna dikkat edilmemiştir.
  4. 4.    İlaçlama giderleri için bu yıl da 8.759.- lira para ödenmiştir. Bu masraf her yıl artarak devam edecektir. Önerim:  kendi ilaçlama makinamızı kullanalım. Bu iş için bir elemanımıza gerekli sertifikayı alalım.
  5. 5.    Zeytin ağaçları bilinçsiz bir kişi tarafından budanmıştır. Ayrıca bu yıl yapılmaması gerekirdi çünkü bu yıl zeytin ürününün bol olduğu yıldı.
  6. 6.    Her yıl zeytin ağaçlarının dibi bir defa sürülür otları tekrar kazayağı ile temizlenir ve toprak havalandırıldı. Yangın aracımız ile sulanırdı. Son 4 yıldan beri hiçbir işlem yapılmadı ve hiçbir ağaç sulanmadı.
  7. 7.    Yüzme havuzunun tekrar tatlı su ile doldurulması için çalışmalar yapıldığı öğrenilince yönetim kurulu ile görüşülüp bunun için genel kurul kararının olması gerektiği kendilerine ifade edilmiş çalışmalar durdurulmuş ve durumun genel kurulda görüşülmesi kararlaştırılmıştır. 10 yıldan beri havuz deniz suyu ile doldurulmakta idi. Deniz suyunda bakteri üremediği için klor, ph düşürücü ve yosun önleyici kullanılmamış bu zaman diliminde yaklaşık 400.000.- lira tasarruf edilmiştir. Ayrıca Avrupa ülkelerinde klor ve diğer kimyasalların kullanılması yasaklanmıştır. Genel kurula gelebilirsem bu konu ile ilgili çok detaylı bilgi verilecektir.
  8. 8.    İtfaiye aracımız da ayni şekilde 4 yıldan beri çürümeye terk edilmiştir. Yangın sitemiz için hayati bir konudur. Ben şimdi buradan yönetimi ve denetimi uyarıyorum.  Allah korusun bir yangın olması durumunda sizler sorumlu olacaksınız.

Bütçe ile ilgili bölüm;

1. 1.    65.276.- lira üyelerden alacağımızın olduğu belirtilmektedir. Bu üyelere ne gibi işlem yapıldı ve kaç kişi icraya verildi?  Aidatını ödeyenlerin sırtından gelip sitemizde tatil yapmalarını önlemek için her türlü kanuni yollara başvurulması
  2. 2.    Bizim diktiğimiz zeytin ağaçları ürün vermeye başlamadan önce eski ağaçlardaki zeytinler 3.000 kilo zeytinyağı karşılığı verilir ve üyelerimize 1,5 litre hediye zeytinyağı dağıtılırdı. Bizim diktiğimiz yaklaşık 300 ağaçların tamamına yakını 3 seneden beri zeytin vermeye başladılar. Bu yıl en az 4.000 kilo zeytinyağına verilmesi gerekir.  Bu da yaklaşık 80.000.- lira eder ama her nedense tahmini bütçeye 15.000.- lira zeytinyağı geliri konulmuştur. Geçen yıllar bunun hesabı sorulmadı inşallah bu yıl sorulur. Denetçiler de bu konuya hiçbir zaman değinmemişlerdir.
  3. 3.    Temizlik için dışarıdan tutulan bayanlara 14.393.- lira para ödenmiş ve bunun başarılı olduğu ifade edilmiştir. Yani gelecek yıllarda da bu paranın artarak ödenmesine devam edilecektir. Yapılacak en ekonomik işlem bana göre şudur.
    1. a.     4 yıldan beri çürümeye terk edilen çöp toplama aracımızın sokak süpürme aracına çevrilmesi ve böylece çürümeden kurtarılması.
    2. b.    Veya belediyelerin sokak aralarında ve kaldırımlarında kullandığı küçük çöp süpürme aracından bir tane alınması. En az 3 eleman tasarrufu sağlar. Bunun da siteye yıllık 80.000.- lira katkısı olur.
  4. 4.    Bazı üyelerimizin ve site yönetiminin elektrik voltaj düşüklüğüne karşı regülatör aldıkları görülmektedir. Önceleri bu sorun 134 ada ve sahildeki denizden su basan büyük motor için vardı. 134 adaya yeni hat çekildi.  Sahildeki motora regülatör alındı ve 7 sene sorun yaşanmadı. Bizim sitenin trafosunun 630 KW.lık kurulu gücü vardır. Trafoda dağıtım hatlarında sorun olduğunu tahmin ediyorum.  Bu işin uzmanlarından destek alınması çok yerinde olacaktır. Aksi taktirde her üyenin evine bir regülatör alması gerekecektir.
  5. 5.    Biz yönetimden ayrılınca yeni gelen her yönetici huzur haklarına yüzde elli zam yapılmasını talep etmişlerdir.
  6. 6.    Aidatlar 150.-lira olarak tespit edilmiş ve sizlere tahmini bütçe gönderilmiştir.

Sayın üyeler bu hizmet gönül işi, para ile yapılacak bir görev değildir. Ayrıca yöneticiler ve denetçiler yönetime kendileri talip oldular kimse zorla getirmedi. Lalekent sitesi gelir kapısı olarak düşünülmemelidir. Hizmet Allah rızası için verilir.

Son olarak şunu özellikle belirtmek istiyorum.

1. a.     Aidatların en fazla 110.- lira olması
  2. b.    Yönetim kurulu huzur haklarının başkana yine ayni şekilde 1.000.-lira üyelere 700 er lira, denetçilere de aylık aidatları kadar ücret ödenmesi yani 110.- lira ödenmesi için tüm üyelerimizin buna göre hareket etmeleri için gerekli çalışmaları yapmalarını önemle arz ederim.
  3. c.     Yönetim kurulu maaşlarına zam düşüneceklerine çalışan personele lojman yapılması için gayret göstermelerini öneririm.  Ruhsatı olmayan binalarımıza, sahil kafeye, havuz kafeye imar barışından faydalanarak ruhsat almaları için zaman geçirmeden (31 Ekim son gün) müracaat etmeleri kendilerine söylenmiştir.  Saygılarımla,

Mustafa Çaylan
Site eski başkanı  (2007-2014)

Not: Afaki olarak yapılan tahmini bütçe ile ilgili gerekli bilgiler genel kurulda arzedilecektir.

Doğtaş,Yalıkavak